Det pratas mycket om närodlat och ekologiskt. Däremot sägs det inte mycket om när, hur och vem som ska odla och många blir lätt överväldigade bara av tanken på att planera sin köksträdgård, driva upp plantor och sköta allt runt odlingen när man har ett heltidsjobb och fullt upp med allt annat i sitt liv. Med Ecobyn Viadals hjälp och stöd kan du göra mycket själv utan att behöva bli odlare på heltid. Att bli en av de boende i Ecobyn Viadal innebär att ta steget från förvirrad konsument till självförsörjande odlare av giftfri mat, med en skönare fritid och ett rent samvete på köpet!

Medelhavsklimatet i växthuset ger fantastiska möjligheter att odla och skörda året runt.

Ecobyns egen trädgårdsmästare förser dig med grönsakssmåplantor och all grundläggande kunskap, moderna trädgårdsmaskiner och praktiska råd för hur du framgångsrikt odlar grönsaker till husbehov. Här finns allt du behöver veta om hur du bygger upp en god jord till hur du planterar och sår, sköter, skördar, bevarar och lagrar grödorna. Frågar man snällt, kan man säkert också få underbara grönsaksrecept!

Tomt och växthus räcker för att förse fyra personer med grönsaker ett helt år. Dessutom kräver det inte mycket arbete. Växthusodlingen är försedd med automatbevattning och klimatstyrning. I trädgården utanför är det också automatbevattning och dessutom så finurligt planerat att det krävs mycket lite underhåll och ogräsrensning.

Tomten och växthusets storlek skall vara minst så stort att det går att med en mycket rimlig arbetsinsats skörda över 300 kilo potatis, 130 kilo rotfrukter och närmare 400 kilo frukt och grönsaker som äpple, päron, fikon, oliver, citroner, apelsiner, gurka, tomater, chili, vindruvor, papaya, zucchini, kiwi, vitkål, broccoli, bönor, ärter, lök, ägg och honung m.m. Det vill säga allt som en familj på fyra, behöver för att leva sunt under ett år utan några avtryck i miljön, under förutsättning att skörden kompletteras med proteiner av något slag.

Att bo i Ecoyn Viadal har många fördelar och förutom odlingen är det som kommer att uppskattas mest nog att kunna använda uteplatsen 250-300 dagar om året utan risk för vind och regn. Halva köket finns ute i växthuset och den CO2 som du andas ut tas upp av växterna och du får tillbaka massor av syre och blomsterdoft från växterna.

Helt enkelt ett lyckligare liv för dig och din familj. Intresserad? Varmt välkommen med din intresseanmälan för ett Viadalshus här på hemsidan!